Lijmdoseersystemen


Hot melt systemen
Buhnen lijmpistool revisie

Hotmeltservice is een vooraanstaand partner op het gebied van hot melt apparatuur. Onze hotmeltsystemen zorgen voor een nauwkeurige dosering van lijm zeer veeleisende omstandigheden bij industriele processen en verpakkingseisen.

Installatie, service en onderhoud aan de lijmapparatuur wordt aangeboden door onze lokale Service Engineers die 24/7 ondersteuning bieden. Ons team heeft een jarenlange kennis en ervaring op het gebied van ondermeer Robatech, Meler, UES, Valco en Nordson hot melt apparatuur. Verder worden de hotmelt systemen voorzien van de meest passende technologie voor uw productieproces.

Lijmpistolen

Onze hotmelt lijmpistolen zijn ontworpen om met de brede range aan hotmelt-lijmen te verwerken. De verschillende pistolen zijn alle  snel en betrouwbaar. Door de hoge kwaliteit van A-merken zoals Nordson, Robatech, Meler, UES en dynatech kunnen we uw productiemachines van meest betrouwbare en orginele onderdelen voorzien.  De diverse lijmpistolen kunnen hot meltlijmen aanbrengen in parel-, punt- en zelfs sproeipatronen. De verschillende hot melt units met varierende tankinhoud moet worden gezien als maatstaf voor het maximale lijmverbruik per uur, waarbij de smeltcapaciteit dient te worden gekozen op basis van de benodigde hoeveelheid lijm per verpakking of assemblage, Het gebruik van grotere hot melt apparaten geeft vaak een meer constante lijmflow, omdat het hele systeem, dus niet alleen de smelttank, maar bijvoorbeeld ook de pomp en de slangen, grotere hoeveelheden hot melt lijm verwerken. Daarbij is tevens belangrijk de juiste temperatuur in te stellen voor optimale verwerking en verlijming.

Lijmunits

Uiteraard zijn er verschillende soorten Hot-melt lijmunits. Sommigen modellen zijn verouderd en onderdelen zijn niet meer orgineel nieuw verkrijgbaar. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat sommige merken worden overgenomen. Veel van deze merken zijn compatibel met het merk Nordson. Hotmeltservice verzorgt de service, onderhoud en onderdelen levering voor vrijwel alle Hotmelt merken en types zoals:

  • Baumer HHS
  • UES Compact 2 / SE en de Pluramelt series.
  • Slautterback; lijmunits als LS-10 , LS-20 , KB-20 en KB-100 ,
  • Valco Cincinnati / Valco Melton de EC-4 , D4e , D10e , S , M en Kube series.
  • Te verkrijgen in verschillende types en formaten. Met types 205 LV2 , 215 HVR , 315 , 535 , 615 , 650.
  • Walco / Walcom (overgenomen door  Nordson)