Hot melt lijm apparatuur kopen


Professionals kennen dat gevoel van een perfect lopende applicatie, de juiste apparatuur, instelling en kennis geven de mooiste resultaten en rust in productie..

Derhalve komt er specifieke technische kennis kijken bij het juist installeren en onderhouden van hot melt apparatuur. Een jaarlijkse inspectie van een expert brengt kleine details naar boven die tijdig worden verholpen en opgelost en daarmee veel ellende kunnen besparen.

Waarom onderhoud?  Omdat goede lijmapparatuur alleen goed werkt met de juiste instellingen en als deze goed kan functioneren zonder obstakels. De lijmapparatuur is het beste afgesteld als de rest van de productielijn indrukt wekt. lijmsystemen zijn vaak verstopt in de machine, en niet zichtbaar in bijvoorbeeld het verpakkingsproces. Het vouwen en vullen krijgt zo de meeste aandacht. Net als de juiste instellingen, is de juiste lijm een zeer belangrijke parameter.  De juiste nozzles, modules, slangen, besturing en timers helpen om het systeem optimaal te laten werken. De meest simpele machines hebben zeer geavanceerde lijmapparatuur die in eerste instantie heel simpel lijkt.

Graag geven we u enkele belangrijke tips waarmee u rekening zou  moeten houden, evenals enkele lijmadviezen om u op weg te helpen naar het vinden van de perfecte hotmelt verlijming.

De voordelen van investeren in een hot melt lijmsysteem

In vergelijking met veel andere bevestigingstechnieken, bieden hot melt lijmpistolen een relatief betaalbaar alternatief. Wat deze lijmsystemen nog rendabeler maakt, is dat, bij goed onderhoud, hotmelt lijmsystemen heel lang mee zullen gaan, de slijtagedelen in een lijmsysteem zijn beperkt en eenvoudig te vervangen. Met wat basisgebruik en veiligheidstraining vormen lijmsystemen een lager veiligheidsrisico en zijn eenvoudig in gebruik.

Misschien wel de voornaamste reden om te een hotmelt systeem aan te schaffen, is dat er meer applicaties bij komen die u kunt voorzien van een hot melt lijmsysteem, zoals andere applicatietechnieken zoals kitten, tapen, nagelen, nieten en schroeven.

Waar wordt hot melt apparatuur gebruikt?

Nu de voordelen duidelijk zijn, moet u een goed begrip ontwikkelen van waar dergelijk systemen worden gebruikt, zodat we ideeën kunnen ontplooien.

Hot melt lijmsystemen worden veel ingezet in de voedselindustrie, voor het verpakken van grote aantallen producten. Zowel de primaire verpakken, zoals een diepgevroren vis, een knapperige koek of snoep, maar ook secundaire verpakkingen voor kant en klaar maaltijden, soepen en kruiden. Daarbovenop komt nog de tertiaire verpakking, zoals een golfkartonnen omdoos die dicht wordt gelijmd in bijvoorbeeld wraparound machines of dozensluiters (amerikaanse vouwdozen).

Ook voor assemblagetoepassingen met schuim (matrasindustrie), elektronica, golfclubs, automotive onderdelen worden vaak hot melt lijmen ingezet. Voor de schuimindustrie zijn dit vaak specifieke hot melts met een lange open tijd en een relatief lage applicatietemperatuur.

Is uw materiaal warmtegevoelig? Heeft u specifieke lijmen in gedachte zoals een zelfklevende PSA hotmelt, PUR of PLA? Heeft u een bepaalde lijmvorm in gedachten zoals een rups, swirl of coating?

Al deze overwegingen zullen helpen om de juiste keuze te maken in hot melt apparatuur. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Beginnerset lijmpistool op basis van sticks.

Voor wat eerste testen, reparatiewerk, of een startende productie leveren we industriële lijmpistolen met 11mm lijmpatronen. In deze lijmpatronen is een beperkte keus van standaard transparant, tot de iets sterkere gele varianten.

Meer industriële productie met een lijmtank en handpistool

Een lijmtank kan als basis dienen voor automatische applicatie, maar ook worden voorzien van een handpistool. Dergelijke lijmsystemen worden ingezet als er relatief veel hotmelt nodig is (bv. 10 liter per uur), er relatief grote oppervlakken moeten worden gelijmd, of dat er bijvoorbeeld een SWIRL lijmpatroon gewenst is.